Problemen met uw verwarming in Hengelo?

Ook voor het installeren van verwarmingssystemen bent u bij de Beste Vakman aan het juiste adres. Er bestaan vele soorten verwarmingssystemen waar u uit kunt kiezen, wanneer u besluit uw pand te laten bouwen of renoveren. U kunt altijd om advies en informatie vragen bij onze vakmannen.

Centrale en decentrale verwarming

Verwarming valt onder te verdelen in twee soorten: centrale verwarming en decentrale verwarming.

In het geval van decentrale verwarming worden er meerdere verwarmingstoestellen gebruikt om uw woning of bedrijfspand mee te verwarmen. Dit resulteert veelal in een verwarmingstoestel per ruimte. Denk daarbij aan gaskachels of kolenkachels. Deze hebben echter een laag rendement: er wordt maar 50 tot 70 procent van de energie omgezet in warmte. Daarnaast halen ze de zuurstof uit de te verwarmen ruimte, wat kan resulteren in vocht, tocht en in het ergste geval een koolstofmonoxidevergiftiging. Een veiliger én energiezuiniger alternatief is de gesloten gevelkachel. Deze wordt aangesloten op de buitenlucht met een dubbelwandige buis, zodat er door het ene deel van de buis zuurstof van buiten wordt gehaald en door het andere deel van de buis rook wordt afgevoerd. Het rendement van een gesloten gevelkachel is ongeveer 85 procent.

Bij centrale verwarming wordt er gebruik gemaakt van één verwarmingstoestel, waarmee het gehele pand wordt verwarmd. Over het algemeen heeft een centraal verwarmingstoestel een hoger rendement. Wanneer uw voorkeur uitgaat naar een centraal verwarmingssysteem, kunt u kiezen uit verschillende toestellen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een condensatieketel, een lagetemperatuurketel, een stookketel op hout, een warmtepomp, een microwarmtekrachtkoppeling of een hoogrendementsketel. Een hoogrendementsketel zet maar liefst 90 tot 96 procent van de energie om in nuttige warmte.

Zoals u ziet, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wilt u graag weten welk verwarmingssysteem het beste bij uw woning past? Neem dan contact op met één van onze loodgieters in Hengelo. Zij voorzien u graag van passend advies!